Sziasztok!
Jöttem egy újabb recepttel. Mivel a családom nagyon édesszájú, ezért nem maradhat ki egy hétvége sem sütemény nélkül. Ezen a hétvégén a választásom a tiramisura esett.
Régebben féltem elkészíteni, mivel a tojások miatt fenn áll a szalmonella veszélye. A másik félelmem pedig az volt, hogy folyni fog a krém.
Nos erre a kettő problémára találtam megoldás, Fördős Zé videobloggjában találtam egy szuper tiramisu receptet.
Jöttem egy újabb recepttel. Mivel a családom nagyon édesszájú, ezért nem maradhat ki egy hétvége sem sütemény nélkül. Ezen a hétvégén a választásom a tiramisura esett.
Régebben féltem elkészíteni, mivel a tojások miatt fenn áll a szalmonella veszélye. A másik félelmem pedig az volt, hogy folyni fog a krém.
Nos erre a kettő problémára találtam megoldás, Fördős Zé videobloggjában találtam egy szuper tiramisu receptet.
- 5 tojás
- 0,75 kg mascarpone
- 5 dkg kristálycukor/porcukor
- 1 csipetsó
- 5 cl Amaretto (Olasz)
- 1,5 dl erős kávé
- babapiskóta
- kakaópor
A tojásokat szétválasztjuk, A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük 100 g porcukorral és vízgőz felett tovább habosítjuk, majd hozzá öntjük az amaretto-t is. Ügyeljünk arra, hogy ne melegedjen a sárgája 70 fok fölé, mert csomós lesz a krémünk.
Majd óvatos mozdulatokkal a sárgáját hozzákeverjük a fehérjéhez. Jöhet a krémbe a mascarpone is, amit kézi mixerrel keverek csomómentesre.
Végül összeállítom a tiramisut, rétegzem a babapiskótát és a krémet. majd egy napig pihentetem a hűtőben. (Ez nálunk kettő óra volt, mert a család nem bírt várni 😀)
Készítsétek el ti is, és ami a legfontosabb fél óra az egész munkafolyamat.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése