2016. október 21., péntek
Citrom torta
Rendelésre készült egyszerű, mégis nagyszerű díszítéssel készült. Ezenkívül a piskóta és a krém is diabetikus változatban készült.
Hozzávalók:
A piskótához:
- 12 db tojás
- 12 e.k. cukor/xilit vagy egyéb diabetikus cukor
- 12 e.k. liszt
- 1 cs. sütőpor
A krémhez:
- 4 dl tej
- 1 cs. vaníliás puding
- 25 dkg RAMA margarin
- 2-3 citrom leve és héja
A burkoláshoz:
- 1:1 arányban porcukor és Rama
- 0,5 kg marcipán
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral és a sütőporral habosra keverjük. Majd a kettőt óvatos mozdulatokkal összekeverjük, de vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Ezután hozzáadjuk kanalanként a lisztet is. (Én egyszerre csak 6 tojással dolgozok )
200°C-on megsütjük a piskótát.
A krémet a puding leírása szerint járunk el - csak 4 dl tejet felhasználva, így elkerülhető a nagyon folyós krém. Még melegen hozzáadjuk a citromok leveit, majd tovább forraljuk. Ha már kihűlt a puding, akkor a felhabosított Ramával összedolgozzuk.
Díszítés tetszés szerint marcipánnal.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése